Thursday, October 10, 2024

Max

Het bedrag dat je van me hebt ontvangen is je onterecht toegekomen.
Ik heb het zeker niet vrijwillig aan je gegeven, maar jij hebt het feitelijk afgedwongen.
Ik verwacht van jou dat je dit bedrag zo spoedig mogelijk terugbetaalt.
Het is belangrijk om te benadrukken dat dit bedrag, inclusief de opgebouwde rente van 3,5% per maand, hoe dan ook terugbetaald of verrekend zal worden. Het is alleen maar eerlijk dat je zelfstandig dit bedrag terugbetaalt. Door de rente te laten oplopen, wordt de situatie alleen maar complexer.
Naast het financiƫle aspect, wil ik graag benadrukken dat een snelle en volledige terugbetaling ook positieve gevolgen kan hebben voor onze toekomstige relatie.
Door het geld terug te betalen, toon je niet alleen integriteit, maar zorg je ook voor een schone lei. Dit kan bijdragen aan een positieve en constructieve relatie in de toekomst.
Hoewel je handelen misschien juridisch gezien toelaatbaar is, vind ik het moreel compleet onacceptabel, vooral gezien de context van onze relatie en jouw eerdere uitspraken
Jouw gedrag is in strijd met de waarden die ik belangrijk vind.
Respect en geld moet je verdienen, niet afdwingen. Beide verliezen hun waarde dan.
Verras me; toon dat je moeder je met goede normen en waarden heeft opgevoed!


Onderstaande is een aanvulling van Karin;
Toen ik 18 werd woonde ik op mijzelf en verdiende mijn eigen geld, je vader idem. Ook Lars en Manon hebben naast hun studie hun eigen geld verdiend. Jij 19 jaar, niet studerend, houdt je hand op bij jouw vader die je zo haat. Er zijn banen in overvloed, wat is je probleem. Trauma's? Ik kan een boek schrijven over al mijn trauma's, je vader en mijn kinderen ook. Het is ondertussen al 8 jaar geleden dat je ons gezien hebt. Je kan voor altijd blijven praten en denken over alles wat je is overkomen of kiezen voor de toekomst, dit is aan jou. Als de rest van je leven mislukt, is dit jouw verantwoording, je kan daar dan alleen jezelf de schuld van geven.